Skoči na vsebino

Kako se lojev balzam razlikuje od ostalih losjonov?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ena glavnih razlik med balzamom iz loja in losjonom so sestavine. Losjon je običajno narejen iz vode, olja in emulgatorjev, ki pomagajo sestavinam pri mešanju in jim podaljšajo rok trajanja (zaradi vsebnosti vode). Fehu lojevi balzami iz loja so v večini iz naravnih sestavin živalskega izvora (min 69 %), dodana so mu različna olja rastlinskega izvora in nič vode. To pomeni, da vsebujejo visoko koncentracijo hranil, ki jih koža zlahka absorbira. 

Druga razlika je občutek lojevega balzama na koži. Za razliko od losjona, ki je lahko na otip težak, je balzam iz loja lahek in se hitro vpije, vaša koža pa ostane mehka in nahranjena brez ostankov. To je zato, ker so molekule maščobe v loju zelo podobne oljem, ki jih naravno proizvaja naša koža, kar omogoča, da se zlahka absorbira.

Kakšne so prednosti lojevega balzama?

Poleg naravnih sestavin in lahke teksture nudi balzam iz loja številne prednosti za kožo. Visoka koncentracija hranilnih snovi v loju, vključno z vitamini A, D, E in K, ter antioksidanti in maščobnimi kislinami, pomaga nahraniti in zaščititi kožo. Balzam iz loja je lahko koristen tudi za tiste z občutljivo ali k aknam nagnjeno kožo, saj ni komedogen in lahko pomaga pomiriti in zmanjšati vnetje. 

Vitamin A je močan antioksidant, ki je splošno znan po svojih blagodejnih učinkih na kožo. Znan je po tem, da spodbuja zdravo rast in obnavljanje kožnih celic, kar lahko pomaga zmanjšati videz drobnih linij, gub in poškodb zaradi sonca. 

Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki je ključnega pomena za ohranjanje zdrave kože. Ko je koža izpostavljena sončni svetlobi, sintetizira vitamin D, ki pomaga uravnavati raven kalcija v telesu in podpira imunski sistem. Ugotovljeno je bilo tudi, da ima vitamin D številne ugodne učinke na kožo, če se nanese lokalno. Ima protimikrobne lastnosti, ki lahko pomagajo zaščititi kožo pred škodljivimi bakterijami in glivami. 

Vitamin E je močan antioksidant, splošno znan po svojih blagodejnih učinkih na kožo. Znan je po svoji sposobnosti, da ščiti kožo pred škodljivimi učinki prostih radikalov, ki jih povzročajo okoljski stresorji, kot so onesnaženje, UV-sevanje in cigaretni dim. Vitamin E ima tudi odlične vlažilne lastnosti, ki pomagajo ohranjati kožo mehko in navlaženo. 

Vitamin K je vitalno hranilo, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdrave kože. Pri lokalni uporabi je bilo ugotovljeno, da ima vitamin K številne koristi za kožo. Znan je po svojih močnih antioksidativnih in protivnetnih lastnostih, ki lahko pomagajo zaščititi in izboljšati videz kože. 

V balzamu ti vitamini skupaj obnavljajo, ščitijo in pomirjajo kožo ter ji zagotavljajo edinstvene koristi. 

Čeprav se balzam iz loja morda zdi nov izdelek, se že stoletja uporablja kot naravno sredstvo za nego kože. Zaradi naravnih sestavin, lahke teksture in negovalnih lastnosti je odlična alternativa tradicionalnim losjonom. Če iščete naraven in učinkovit način za vlaženje kože, je balzam iz loja vsekakor vredno poskusiti.

Pridruži se nam

Prejemaj ekskluzivne novice in obvestila o akcijah.

Ne pošiljamo vsiljene pošte!
Preberite o varovanju zasebnosti za več informacij.

Pridruži se nam

Prejemaj ekskluzivne novice in obvestila o akcijah.

Ne pošiljamo vsiljene pošte!
Preberite o varovanju zasebnosti za več informacij.